Psykoterapi

At gå til psykolog er at være i et menneskeligt forhold karakteriseret ved tillid, indlevelse og professionel vejledning, som alene handler om at hjælpe dig med dine problemer. Dybest set er psykoterapi et forsøg på at udnytte de muligheder fuldt ud, som opstår i mødet mellem en person, der har det svært, og en udenforstående fagperson, som har lang erfaring med at arbejde med psykiske problemer.


I psykoterapi leder vi i fællesskab efter mønstre og årsagssammenhænge, som efterfølgende gør det muligt for os at ruste dig til at håndtere de vanskeligheder, du har, og få en større livskvalitet.


Hvad kan psykoterapi gøre?

De terapiformer, som psykologer udøver, er efterprøvet videnskabeligt. Man har fundet, at psykoterapi generelt er en succesfuld behandlingsform, og at de klienter, som har gået til psykolog, gennemsnitligt har det bedre end 80% af de klienter, som ikke har gået til psykolog. I forhold til depression og angst, som er de vanskeligheder, der er bedst undersøgt, viser det sig også, at terapi virker mindst lige så godt som medicin, og at langtidseffekten er bedre.


Min arbejdsform

Min arbejdsform er præget af samarbejde: hvis psykologen er ekspert i psykologi - så er klienten ekspert i klienten. Der sker en tilpasning af forløbet til dit behov - både styret af dine præferencer og hvad vi ser har en effekt. Vi vil i høj grad arbejde også med dine styrker - og ikke blot fokusere på det, du har svært ved.


Min tilgang til psykoterapi er præget af kognitiv terapi, interpersonel psykoanalyse og oplevelsesorienteret terapi. Disse terapiformer er alle blandt dem, som er videnskabeligt efterprøvet med et positivt udfald. De beskrives alle indgående i artiklerne.